Rășina Mumie: Suplimentul natural care te poate ajuta să obții toți nutrienții de care ai nevoie într-o dietă vegană

Cu siguranță ai auzit de dieta vegană și de beneficiile acesteia pentru sănătatea ta și pentru mediul înconjurător. Dar ai auzit și de rășina Mumie? Această substanță naturală este un supliment alimentar popular în rândul veganilor și este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate.

CUPRINS:

 1. Ce este dieta vegană?
 2. De ce ar trebui să încercați să adăugați rășina Mumie în dieta vegană?
 3. Integrarea rășinii Mumie în dieta vegană
 4. Iată câteva sfaturi pentru a adăuga rășina Mumie în dieta vegană
 5. Concluzie

 

Ce este dieta vegană?

Veganismul este un stil de viață care exclude toate produsele de origine animală, inclusiv carne, lactate, ouă și miere. Veganii aleg să trăiască astfel pentru a proteja animalele și mediul înconjurător, dar și pentru beneficiile pentru sănătate. Acest tip de dietă este bazat pe plante și include o varietate de fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, alune și nuci.

Cu o planificare atentă, puteți obține toate nutrienții de care aveți nevoie pentru a rămâne sănătos și plin de energie.

Cu toate acestea, poate fi dificil să obțineți toți nutrienții de care aveți nevoie dintr-o dietă vegană. Acest lucru se datorează faptului că unele nutrienți sunt mai greu de găsit în alimentele vegetale.

Acum, să discutăm despre rășina Mumie și beneficiile sale pentru dieta vegană. Rășina Mumie este o substanță naturală care se găsește în munții din Asia Centrală și este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Această substanță este formată din resturi vegetale și minerale care s-au comprimat în timp, formând o substanță neagră și lipicioasă.

Rășina Mumie a fost folosită de secole pentru a trata o varietate de afecțiuni. În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai populară ca supliment alimentar, în special în rândul persoanelor care urmează o dietă vegană.

De ce ar trebui să încercați să adăugați rășina Mumie în dieta vegană?

Iată câteva motive pentru care ar trebui să încercați să adăugați rășina Mumie în dieta dvs. vegană:

 • Îmbunătățirea absorbției nutrienților: Rășina Mumie conține o varietate de minerale, inclusiv fier, zinc, magneziu și calciu. Aceste minerale sunt esențiale pentru absorbția nutrienților din alimente. Un studiu realizat în 2015 a constatat că rășina Mumie a îmbunătățit absorbția fierului la persoanele vegane.
 • Reducerea inflamației: Rășina Mumie are proprietăți antiinflamatorii. Inflamația este implicată în multe afecțiuni, inclusiv bolile de inimă, cancerul și diabetul.
 • Creșterea energiei: Rășina Mumie poate ajuta la creșterea energiei. Acest lucru se datorează faptului că conține fier, care este esențial pentru producția de hemoglobină, o proteină care transportă oxigenul în sânge. Un studiu din 2012 a constatat că rășina Mumie a ajutat la reducerea oboselii și la creșterea nivelului de energie în mod natural.
 • Îmbunătățirea sănătății pielii: Rășina Mumie poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii. Acest lucru se datorează faptului că conține minerale, cum ar fi zincul și cuprul, care sunt esențiale pentru sănătatea pielii.
 • Susținerea sistemului imunitar: Studiile preliminare sugerează că shilajitul ar putea avea un efect benefic asupra sistemului imunitar, ajutând la creșterea rezistenței organismului la infecții și boli.
 • Funcția creierului: Rășina Mumie poate ajuta la îmbunătățirea funcției cerebrale și a abilităților cognitive.

 

Compoziția rășinii Mumie:

Compoziția rășinii Mumie poate varia în funcție de locația de unde este colectată, aceasta conține următoarele substanțe:

 • Peste 40 de minerale:Fier, zinc, magneziu, calciu, seleniu, cupru, fosfor, potasiu, mangan, crom, cobalt, molibden, vanadiu etc.
 • Vitamine: Vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina P, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9.
 • Alte substanțe nutritive: Aminoacizi, acizi grași esențiali, uleiuri esențiale, polifenoli, flavonoide.
 • Substanțe umice : acid fulvic și acid umic.

 

Integrarea rășinii Mumie în dieta vegană:

Pentru cei care urmează o dietă vegană, rășina Mumie ar putea reprezenta o modalitate de a obține anumiți nutrienți esențiali care sunt mai puțin prezenți în alimentele de origine vegetală. Poate fi consumat sub formă de supliment, fiind disponibil sub formă de pastile, sau tablete. 

Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă să se ia rășina Mumie cu propolis pe o perioadă de 3 luni, respectiv 25-30 de zile de cură, cu pauze de 5-7 zile între cure. În cazuri deosebite, se recomandă o cură de minim 6 luni. Se ia intern în funcție de greutatea corporală.

Contraindicații: Este contraindicat femeilor gravide și celor care alăptează, copiilor în vârstă de până la 3 ani, cât și celor care prezintă reacții alergice la produsele apicole.

Iată câteva sfaturi pentru a adăuga rășina Mumie în dieta vegană:

 • Adăugați rășină Mumie la smoothie-uri sau la alte băuturi.
 • Adăugați rășină Mumie la iaurt sau la alte produse lactate vegetale.
 • Adăugați rășină Mumie la cereale sau la alte preparate din cereale.
 • Luați rășină Mumie sub formă de capsule sau tablete.

Experimentați în diferite moduri de a consuma rășina Mumie pentru a găsi metoda care vă place cel mai mult.

Concluzie:

O dietă vegană este o alegere de stil de viață e oferă mai multe avantaje decât dezavantaje. Adoptarea unei diete vegane poate avea un impact pozitiv asupra sănătății, mediu și eticii. 

Rășina Mumie este un supliment natural cu o istorie îndelungată de utlizare în medicina tradițională, iar beneficiile sale pentru sănătate pot fi deosebit de relevante pentru cei care urmează o dietă vegană. Poate fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și completeze dieta cu nutrienți esențiali și să-și îmbunătățească performanța fizică și mentală.

 

Surse:

 1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/320318
 2. https://www.verywellhealth.com/the-benefits-of-shilajit-89514
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296184/
 4. https://www.healthline.com/health/shilajit
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609271/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *