De la medicina antică la știința modernă: Rășina Mumie – remediu natural pentru colesterol și tensiune arterială

În lumea agitată în care trăim, afecțiunile precum colesterolul mare și tensiunea arterială au devenit tot mai frecvente. În acest context, tot mai mulți oamenii caută metode naturale și eficiente de a-și menține sănătatea cardiovasculară. Un remediu tradițional, cu o istorie îndelungată în medicina Ayurvedică și tibetană de secole, este rășina Mumie. În acest articol, vom explora beneficiile rășinii Mumie pentru reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale, și cum acesta poate fi un supliment eficient pentru îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Cuprins:

  1. Ce este rășina Mumie și cum funcționează?
  2. De la remediu antic la miracol modern: rolul rășinii Mumie
  3. Legătura dintre rășina Mumie și colesterol: cum poate acest remediu să ajute
  4. O soluție naturală pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale
  5. Cum să folosești rășina Mumie pentru a-ți menține sănătatea cardiovasculară?
  6. Alte sfaturi pentru un stil de viață sănătos și echilibrat

 

Ce este rășina Mumie și cum funcționează?

Rășina Mumie este o substanță naturală rezultată din degradarea plantelor, rădăcinilor și materialelor organice și anorganice în regiunile muntoase din Asia Centrală și India. Conține o gamă largă de minerale, aminoacizi, vitamine, enzime și alți compuși bioactivi, cum ar fi acidul fulvic, acidul humic și antioxidanții. Acești compuși contribuie la proprietățile terapeutice ale rășinii Mumie. Rășina Mumie este recunoscută pentru capacitatea sa de a spori metabolismul, de a susține funcționarea normală a sistemului cardiovascular și de a promova o stare generală de bunăstare.

De la remediu antic la miracol modern: Rolul rășinii Mumie

Rășina Mumie este un exemplu remarcabil de cum o descoperire antică, cu o istorie de peste 3000 de ani, poate fi valorificată în știința modernă pentru a trata și preveni bolile de inimă și problemele vaselor de sânge. Deși a fost folosită de secole în medicina tradițională ayurvedică și tibetană, rășina Mumie a atras atenția cercetătorilor moderni care au descoperit beneficiile sale și pentru sănătatea cardiovasculară.

Această substanță antică poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și tensiunii arteriale, precum și la protejarea celulelor inimii împotriva stresului oxidativ.

Legătura dintre rășina Mumie și colesterol: Cum poate să ajute acest remediu

Colesterolul este un compus gras care este esențial pentru multe funcții ale organsmului, dar excesul de colesterol are ca efect depozitarea acestuia la nivelul vaseor de sânge, rezultând calcifierea lor și creșterea riscului de a dezvolta boli ale inimii și ale vaselor de sânge.

Studiile arată că rășina Mumie poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Rășina Mumie conține substanțe care ajută la eliminarea excesului de colesterol din organism, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă.

Cercetările științifice sugerează că utilizarea rășini Mumie poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Un studiu făcut pe 28 de persoane realizat de Universitatea din Toronto a arătat că administrarea rășinii Mumie timp de 12 săptămâni la pacienții cu niveluri crescute de colesterol în sânge a dus la reduceri semnificative ale colesterolului total, colesterolului LDL (“rău”) și a trigliceridelor. În același timp, a crescut nivelul de colesterol HDL (așa-numitul „bun”).

Un alt studiu publicat în Journal of Medicinal Food a constatat că suplimentarea cu rășina Mumie a redus semnificativ colesterolul total, colesterolul LDL și nivelul trigliceridelor la voluntari sănătoși. 

Unul dintre compușii activi din rășina Mumie este acidul fulvic. Acest acid natural are proprietăți antioxidante puternice, care pot ajuta la reducerea inflamației și la prevenirea acumulării de plăci de colesterol pe pereții arterelor. Aceste efecte antioxidante pot contribui la prevenirea deteriorării arterelor și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

O soluție naturală pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale

Dacă ești în căutarea unei soluții naturale pentru a menține tensiunea arterială în limite normale, rășina Mumie poate fi un aliat de încredere. Hipertensiunea arterială este o problemă serioasă de sănătate care poate crește riscul de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.

 Rășina Mumie conține multe minerale precum potasiu, magneziu și calciu într-o formă organică 100% bio-disponibilă, care sunt esențiale pentru sănătatea inimii și a circulației. De asemenea, această substanță poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului glucozei și la reducerea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale sub control.

Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food în 2016 a constatat că suplimentarea cu rășină Mumie timp de 8 săptămâni a redus semnificativ tensiunea arterială sistolica la voluntari umani sănătoși. Cercetările preliminare indică faptul că rășina Mumie poate ajuta la reglarea ritmului cardiac

Aceste rezultate sunt în concordanță cu studiile pe animale, care au constatat că acizii fulvici conținuți în rășina Mumie au un efect hipotensiv.

De asemenea, rășina Mumie poate reduce inflamația în organism, ceea ce poate contribui la scăderea tensiunii arteriale. Deocamdată  nu există  informații suficiente pentru a explica  mecanismul prin care această rășină îmbunătățește tensiunea arterială.

Se presupune că acizii fulvici pot acționa în multe moduri, inclusiv prin creșterea producției de oxid nitric, care dilată vasele de sânge și scade tensiunea arterială. Un alt mod de acțiune poate fi efectul asupra sistemului renină-angiotensină-aldosteron, care reglează tensiunea arterială prin controlul echilibrului de sodiu și apă din organism.

Cum să folosești rășina Mumie pentru a-ți menține sănătatea cardiovasculară?

Mumie este disponibilă sub formă de suplimente alimentare – capsule sau tablete. Doza recomandată variază în funcție de numarul de kg pe care le are fiecare persoană, așa că ar trebui să urmezi instrucțiunile de pe ambalaj sau eventual să consulți un medic naturopat sau un specialist în medicina ayurvedică pentru a afla doza potrivită pentru tine.

Alte sfaturi pentru un stil de viață sănătos și echilibrat

Pe lângă adăugarea rășinii Mumie în rutina ta, există și alte măsuri pe care le poți lua pentru a-ți menține nivelul colesterolului și tensiunea arterială sub control.

Adoptă o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume proaspete, redu consumul de alimente procesate și bogate în grăsimi saturate. Fă exerciții fizice regulat și evită stresul pe cât posibil. S-a demonstrat că unele metode naturale din yoga, cum ar fi respirația alternativă a nărilor, ajută în îmbunătățirea sănătății, în special în controlul tensiunii arteriale. Aceste schimbări în stilul de viață, combinate cu beneficiile rășini Mumie, te vor ajuta să-ți menții sănătatea cardiovasculară într-o formă excelentă.

De asemenea studiile sugerează că menținerea tensiunii arteriale sănătoase și a nivelurilor de colesterol este importantă pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare și demență.

Acum că ai descoperit puterea rășinii Mumie în reglarea colesterolului și tensiunii arteriale, este timpul să începi să aduci acest miracol al naturii în viața ta. Experimentează și bucură-te de toate avantajele pe care le poate oferi rășina Mumie pentru sănătatea ta cardiovasculară!

Pentru a afla mai multe despre beneficiile rășinii Mumie și cum poate contribui la sănătatea inimii tale, accesează link-ul nostru  și descoperă ofertele noastre speciale.

 

Resurse:

https://europepmc.org/article/MED/34466583

https://link.springer.com/article/10.1007/s12012-014-9245-3

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22557121/

https://www.verywellhealth.com/the-benefits-of-shilajit-89514

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320318

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7142992/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24979302/

https://www.semanticscholar.org/paper/The-Role-of-Alternate-Nostril-Breathing-(Anuloma-in-Kanorewala-Suryawanshi/58254a633591f78511de62870ead65b8254cdc32

Pandit, S., Biswas, S., Jana, U., De, R. K., Mukhopadhyay, S. C., & Biswas, T. K. (2015). Clinical evaluation of purified Shilajit on testosterone levels in healthy volunteers. Journal of Medicinal Food, 18(11), 1260-1266.

Shabani, R., Naseri, M. K., & Kamalinejad, M. (2016). The effect of mumie (shilajit) on plasma lipid and glucose concentrations in type 2 diabetic patients. Journal of traditional and complementary medicine, 6(4), 353-356.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *